Interim Intelligence

Blog Interim Intelligence

Op dit blog worden regelmatig nieuwe blogposts gepubliceerd over HR, arbeidsmarktontwikkelingen, organiseren, werk, arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en sociale media.

De ruim 400 blogberichten die vanaf 2008 tm september 2013 op het blog van Interim Intelligence zijn gepubliceerd zijn door overgang van de provider naar een nieuw platform helaas verdwenen. Op de site socialmediarecruitment.nl kun je deze nog wel vinden in het blogarchief.

Top 25 beroepen met de beste vooruitzichten (in de VS)

Vacaturesite Glassdoor , dat tevens reviews over werkgevers verzameld, heeft een top 25 van meest interessante beroepen (in de Verenigde Staten) samengesteld. Ieder beroep kreeg een score van 1 tm 5 op basis van verdienpotentieel, carrièremogelijkheden en het aantal vacatures voor het betreffende beroep.

Vorig jaar werd de assistent-arts uitgeroepen tot meest aantrekkelijke beroep. Deze is nu echter gezakt naar plaats 7. De toppositie wordt nu ingenomen door de data scientist, met een mediaan salaris van 116.000 dollar. Gezien het toenemende belang van data zijn natuurlijk ook de carrièrevooruitzichten gunstig en is er momenteel veel vraag naar data-analisten.

Van de top 25 is de Software Development Manager het beroep met het hoogste mediane salaris: 135.000 dollar, gevolgd door de Strategy Manager (wat je daar ook precies onder moet verstaan) en de Software Architect, met beide een mediaan salaris van 130.000 dollar. Het laagste mediane inkomen in deze lijst is voor de Technische accountmanager (69.500 dollar). Ook de elektrotechnische engineer en bouwplaatsopzichter staan qua salaris in de onderste regionen.

Voor de HR manager is er goed nieuws. Volgens Glassdoor is dit de nummer 6 op de lijst met aantrekkelijke beroepen. Het mediane salaris bedraagt 85.000 dollar. De carrièrevooruitzichten zijn redelijk en er staan behoorlijk wat relevante vacatures open.

Leuk om eens naar te kijken. Niet 1 op 1 doorvertalen naar Nederland, maar zeker indicatief!